Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 12. do 18. studenoga 2018. godine 

KRIMINALITET

U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 40 kaznenih djela, od kojih su 20 počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjeno je 20 kaznenih djela, na području Kutine osam, šest na području Petrinje, dva na području Novske te po jedno na području Sunje, Gline, Dvora i Hrvatske Kostajnice, dok na području Gvozda kaznena djela nisu zabilježena.

Počinjeno je 12 krađa, po osam prijetnji i teških krađa, tri oštećenja tuđe stvari, po dvije prijevare i nametljiva ponašanja te po jedno razbojništvo, utaja, teška tjelesna ozljeda u pokušaju, računalna prijevara i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom proteklog vikenda zabilježeno je 17 djela, od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira i to tri na području Siska, dva na području Petrinje te po jedno na području Gline i Dvora, dok na području Sunje, Kutine, Novske, Hrvatske Kostajnice i Gvozda narušavanja javnog reda i mira nisu  zabilježena.

U narušavanjima je sudjelovalo devet počinitelja. Zabilježene su dvije svađe i vike te po jedan fizički sukob, omalovažavanje i vrijeđanje policijskog službenika, puštanje preglasne glazbe, točenje alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobi pod utjecajem alkohola te odavanje skitnji.

Tijekom proteklog vikenda zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, u kojima su sudjelovala dva počinitelja.  

 

PROMET

Na prometnicama su se dogodile 23 prometne nesreće, od kojih deset na području Kutine, šest na području Siska, po dvije na području Novske i Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Petrinje, Gline i Dvora, dok na području Sunje i Gvozda prometne nesreće nisu zabilježene. 

Od navedenog broja nesreća, u jednoj je jedna osoba smrtno stradala (motociklist), u četiri nesreće s ozlijeđenima je devet osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, dok je u 18 nesreća nastala samo materijalna šteta.  

Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su neprilagođena brzina u šest slučajeva, zatim nedržanje strane kretanja u pet slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u četiri slučaja, itd.

U dvije prometne nesreće, na području Novske i Dvora, pod utjecajem alkohola bila su dva sudionika, a u pet nesreća sudionici su napustili mjesto događaja te su tri odbjegla vozača naknadno pronađena, dok se za ostalima traga.

Proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća. U jednoj nesreći smrtno je stradala jedna osoba, u jednoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je 14 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo sedam bosanskohercegovačkih, tri slovenska te po jedan hrvatski, srbijanski, švicarski i austrijski državljanin.

Oni su pokušali prokrijumčariti 216 komada tableta koje se nalaze na popisu droga, za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 100 kutija cigareta te meso i alkoholna pića.


Pisane vijesti