Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 28. siječnja do 3. veljače 2019. godine 
 

KRIMINALITET

U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 34 kaznena djela, od kojih su 22 djela počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjeno je 14 kaznenih djela, šest na području Kutine, pet na području Petrinje, tri na području Novske, po dva na području Gline i Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Sunje i Dvora, dok na području Gvozda kaznena djela nisu evidentirana.

Zabilježeno je 16 krađa, sedam oštećenja tuđe stvari, četiri prijetnje te po jedan ratni zločin protiv civilnog stanovništva, prisila prema službenoj osobi, teška krađa, prijevara, krivotvorenje isprave, uvreda i protuzakonit lov i ribolov.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 17 djela, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

U navedenom razdoblju zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira i to po jedno na području Kutine i Petrinje, za počinjenje kojih su prijavljena dva počinitelja.

U po jednom slučaju prekršaji su počinjeni svađom i vikom, držanjem životinja bez nadzora i omalovažavanjem službenih osoba drugih tijela.

Tijekom vikenda zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, za koje je prijavljen jedan počinitelj.

 

PROMET     

Na prometnicama se dogodila 21 prometna nesreća i to sedam na području Kutine, pet na području Siska, tri na području Petrinje te po dvije na području Novske, Hrvatske Kostajnice i Sunje, dok na području Gline, Gvozda i Dvora prometne nesreće nisu evidentirane.

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirane su tri nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, dok je u 18 nesreća nastala samo materijalna šteta. 

Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su neprilagođena brzina u šest slučajeva, zatim nedržanje strane kretanja u četiri slučaja, nepropisna vožnja unazad u tri slučaja i dr.

U četiri prometne nesreće sudionici su pobjegli s mjesta događaja te su tri odbjegla vozača pronađena. U dvije prometne nesreće, i to na području Novske, vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća. U jednoj nesreći s ozlijeđenima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su četiri slučaja krijumčarenja preko državne granice, u kojima su sudjelovala dva bosanskohercegovačka te po jedan hrvatski i austrijski državljanin.

Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 88 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu kod sebe imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 17 parfema i alkoholna pića.



Stranica