Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 1. do 7. travnja 2019. godine 

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 38 kaznenih djela, od kojih su 21 djelo počinili nepoznati počinitelji.
 
Na području Siska počinjeno je 17 kaznenih djela, na području Kutine sedam, po četiri na području Petrinje i Gvozda te po tri na području Novske i Gline, dok na području Sunje, Dvora i Hrvatske Kostajnice kaznena djela nisu zabilježena.
 
Počinjeno je 18 krađa, sedam teških krađa, po tri prijetnje i oštećenja tuđe stvari, po dvije teške tjelesne ozljede i nametljiva ponašanja te po jedno dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, zlouporaba položaja i ovlasti te pronevjera. 
 
Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 14 djela, od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji.  


JAVNI RED I MIR
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, od kojih dva na području Siska i jedno na području Petrinje, dok na području Sunje, Kutine, Novske, Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda narušavanja javnog reda i mira nije bilo.
 
U narušavanjima su sudjelovala četiri počinitelja, koja su u dva slučaja prekršaje počinili fizičkim sukobima, a u jednom slučaju omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti.
 
Tijekom vikenda je zabilježeno jedno narušavanje javnog reda i mira, počinjeno od strane jednog počinitelja. 


PROMET
                       
Na prometnicama su se dogodile 22 prometne nesreće, od kojih sedam na području Siska, po pet na području Kutine i Petrinje, dvije na području Novske te po jedna na području Gvozda, Hrvatske Kostajnice i Dvora, dok na području Gline i Sunje  prometne nesreće nisu zabilježene.
 
Od navedenog broja nesreća, u dvije nesreće s ozlijeđenim osobama je jedna osoba zadobila teške, a jedna lakše tjelesne ozljede, dok je u 20 nesreća nastala samo materijalna šteta.
 
Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su neprilagođena brzina u šest slučajeva, zatim nepropisno kretanje kolnikom u četiri slučaja, nepropisna vožnja unazad u tri slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u dva slučaja, itd.   
 
U dvije nesreće vozači su napustili mjesto događaja te je jedan odbjegli sudionik naknadno pronađen, dok se za drugim još traga. U pet prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća. U jednoj nesreći je lakše ozlijeđena jedna osoba, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta.


GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 12 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo osam bosanskohercegovačkih te po dva slovenska i francuska državljana.
 
Oni su pokušali prokrijumčariti 170 kutija cigareta, 120 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 500 grama duhana te prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica