Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 13. do 19. svibnja 2019. godine 

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 28 kaznenih djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.
 
Na području Siska je počinjeno 14 kaznenih djela, po četiri na području Kutine i Gline, tri na području Novske te po jedno na području Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Gvozda, dok na području Sunje i Dvora kaznena djela nisu evidentirana.        
 
Zabilježeno je devet krađa, sedam prijetnji, šest teških krađa, pet oštećenja tuđe stvari i jedno lažno prijavljivanje kaznenog djela.
 
Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 13, od kojih su osam djela počinili nepoznati počinitelji.  


JAVNI RED I MIR
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, po jedno na području Kutine, Hrvatske Kostajnice i Gvozda, za počinjenje kojih su prijavljena četiri počinitelja.
 
Prekršaji su u po jednom slučaju počinjeni svađom i vikom, fizičkim sukobom, omalovažavanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti i držanjem životinja bez nadzora.
 
Tijekom vikenda zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, za koja su prijavljena tri počinitelja.


PROMET
 
Na prometnicama su se dogodile 24 prometne nesreće i to deset na području Kutine,  sedam na području Siska, po tri na području Novske i Hrvatske Kostajnice i jedna na području Gline, dok na području Petrinje, Dvora, Sunje i Gvozda prometne nesreće nisu zabilježene.
 
Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirana je jedna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok je u 23 nesreće nastala samo materijalna šteta. 
 
Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su neprilagođena brzina u osam slučajeva, zatim nedržanje strane kretanja i nepropisna vožnja unazad u po pet slučajeva, nedržanje razmaka u tri slučaja i dr.
 
U šest prometnih nesreća sudionici su napustili mjesto događaja te je naknadnim radom pronađeno pet odbjeglih vozača, dok se za jednim i dalje traga, a u dvije nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća. U jednoj nesreći s ozlijeđenima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok je u 12 nesreća nastala samo materijalna šteta.


GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 17 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo 11 hrvatskih, četiri bosanskohercegovačka i dva slovenska državljana.
 
Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 24 tablete koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 55 kutija cigareta, dva kilograma duhana, jedan gram marihuane, pola kilograma mišomora, kilogram dodatka za prehranu stoke, tri kilograma umjetnog gnojiva, 21 majicu, dva dresa, meso i alkoholna pića.

Stranica