Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 27. svibnja do 2. lipnja 2019. godine 

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 26 kaznenih djela, od kojih su osam djela počinili nepoznati počinitelji.
 
Na području Siska počinjeno je 12 kaznenih djela, na području Petrinje pet, četiri na području Novske, tri na području Gline te po jedno na području Kutine i Gvozda, dok na području Sunje, Hrvatske Kostajnice i Dvora kaznena djela nisu evidentirana.        
 
Zabilježeno je sedam prijetnji, pet krađa, po četiri teške krađe i oštećenja tuđe stvari te po jedna utaja, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, tjelesna ozljeda, krivotvorenje isprave i nametljivo ponašanje.
 
Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 12 djela, od kojih su šest počinili nepoznati počinitelji.  
 
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno devet počinitelja. Četiri narušavanja počinjena su na području Siska, dva na području Kutine i jedno na području Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje, Novske, Petrinje, Gline, Dvora i Gvozda narušavanja javnog reda i mira nije bilo.
 
U tri slučaja prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom, a u po dva slučaja svađom i vikom i naročito drskim ponašanjem. 
 
Tijekom vikenda zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno sedam počinitelja.


PROMET
 
Na prometnicama su se dogodile 22 prometne nesreće i to 11 na području Kutine, osam na području Siska te po jedna na području Novske, Gvozda i Sunje, dok na području Petrinje, Gline, Hrvatske Kostajnice i Dvora prometnih nesreća nije bilo.
 
Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirana je jedna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno strada, jedna je zadobila teške, a sedam osoba lakše tjelesne ozljede. U četiri nesreće s ozlijeđenima je jedna osoba teško ozlijeđena, a tri lakše, dok je u 17 nesreća nastala samo materijalna šteta.
 
Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u šest slučajeva, nepropisna vožnja unazad u četiri slučaja, nepropisno kretanje kolnikom u dva slučaja, itd.
 
U dvije nesreće vozači su napustili mjesto događaja, od kojih je jedan naknadno pronađen, dok se za drugim traga. U dvije prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća. U jednoj nesreći je jedna osoba smrtno stradala, jedna je teško, a sedam lakše ozlijeđeno. U tri nesreće s ozlijeđenima je jedna osoba zadobila teške, a dvije osobe lakše ozljede, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta.
 
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 11 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo pet hrvatskih, četiri bosanskohercegovačka i dva slovenska  državljana.
 
Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 39 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 30 kutija cigareta, 1400 grama duhana, alkoholna pića i prehrambene proizvode.

Stranica