Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 24. do 30. lipnja 2019. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 34 kaznena djela, od kojih su 21 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je deset kaznenih djela, sedam na području Kutine, po četiri na području Novske i Gline, po tri na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Sunje, Dvora i Gvozda. Zabilježeno je 14 krađa, sedam prijetnji, pet teških krađa, dva oštećenja tuđe stvari te po jedna tjelesna ozljeda, utaja, krivotvorenje novca, ubijanje ili mučenje životinja, nametljivo ponašanje i nasilje u obitelji. Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 19 djela, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji.  
 
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, za koja su prijavljena tri počinitelja. Po jedno narušavanje počinjeno je na području Siska, Kutine i Novske dok na području Sunje, Petrinje, Gline, Gvozda, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo. U po jednom slučaju prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom i reproduciranjem glasne glazbe.
Tijekom vikenda zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, za koja su prijavljena dva počinitelja.


PROMET

Na prometnicama se dogodilo 27 prometnih nesreća i to 13 na području Kutine, šest na području Novske, četiri na području Siska te po jedna na području Petrinje, Gline, Hrvatske Kostajnice i Sunje dok na području Gvozda i Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je 13 nesreća s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe (vozači mopeda i motocikla) zadobile teške tjelesne ozljede i 14 osoba lakše, dok je u 14 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su nedržanje strane kretanja u osam slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u sedam slučajeva, neprilagođena brzina u pet slučajeva, nedržanje razmaka u četiri slučaja i dr. U jednoj nesreći vozač je napustio mjesto događaja i još nije pronađen dok je u jednoj prometnoj nesreći vozač bio pod utjecajem alkohola. Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 18 prometnih nesreća.


GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je deset slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo šest hrvatskih, dva slovenska te po jedan bosanskohercegovački i njemački državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 21 tabletu koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 30 kutija cigareta, 1500 grama duhana, 11 litara alkoholnog pića i deset grama marihuane.

Stranica