Sažetak događaja iz proteklog tjedna

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 30 kaznenih djela, od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji.
Na području Siska počinjeno je 12 kaznenih djela, devet na području Kutine, četiri na području Novske, dva na području Gline te po jedno na području Petrinje, Sunje i Gvozda.  
Zabilježeno je 12 krađa, deset prijetnji, po dvije teške krađe, oštećenja tuđe stvari i teške tjelesne ozljede te po jedna tjelesna ozljeda i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Od ukupnog broja kaznenih djela tijekom vikenda je zabilježeno 13 od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji.  
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno pet počinitelja. Dva narušavanja počinjena su na području Siska te po jedno na području Petrinje i Gline dok na području Sunje, Kutine, Novske, Dvora, Gvozda i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo.
U tri slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom i u jednom slučaju fizičkim sukobom.  
Tijekom vikenda zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, za koje je prijavljen jedan počinitelj.
  
PROMET
 
Na prometnicama su se dogodile 32 prometne nesreće i to 11 na području Kutine,  devet na području Siska, četiri na području Hrvatske Kostajnice, po dvije na području Novske i Gvozda i jedna na području Gline dok na području Sunje i Dvora  prometnih nesreća nije bilo.    
Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirane su dvije s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe (od kojih jedan pješak) zadobile teške tjelesne ozljede i osam osoba lakše, dok je u 25 nesreća nastala samo materijalna šteta.
Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su nedržanje strane kretanja u deset slučajeva, neprilagođena brzina kretanja vozila u devet slučajeva, nedržanje potrebnog razmaka, nepropisna vožnja unazad i nepoštivanje prednosti prolaska u po tri slučaja i dr. 
U četiri nesreće vozači su napustili mjesto događaja, od kojih su dva naknadno pronađena. U šest prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća.
 
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je osam slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima su sudjelovala četiri bosanskohercegovačka, tri hrvatska i jedan danski državljanin.  
Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 152 kutije cigareta, 5250 grama duhana, 32 l alkoholnog pića.

Stranica