Sažetak događaja iz proteklog tjedna

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 32 kaznena djela, od kojih su 20 počinili nepoznati počinitelji.
Na području Siska počinjeno je 15 kaznenih djela, sedam na području Kutine, četiri na području Novske, tri na području Gline, dva na području Sunje i jedno na području Petrinje.  
Zabilježeno je 12 krađa, šest teških krađa, pet prijetnji, četiri oštećenja tuđe stvari, dvije tjelesne ozljede te po jedna prijevara, računalna prijevara i prisila prema službenoj osobi. Od ukupnog broja kaznenih djela tijekom vikenda je zabilježeno 14 kaznenih djela od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji.  
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je 15 narušavanja javnog reda i mira, za koja su prijavljena 22 počinitelja. Šest narušavanja počinjeno je na području Siska, pet na području Novske, dva na području Petrinje te po jedno na području Kutine i Gline dok na području Sunje, Gvozda, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo.
U šest slučajeva prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom, u četiri slučaja vikom i galamom, u dva slučaja na naročito drzak način te u po jednom slučaju vikom i galamom i odavanjem pijančevanju, vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika i izazivanjem straha kod građana. Tijekom vikenda zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno pet počinitelja.
   
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 25 prometnih nesreća i to sedam na području Siska,  šest na području Kutine, po tri na području Novske, Petrinje i Sunje te po jedna na području Gline, Gvozda i Hrvatske Kostajnice, dok na području Dvora prometnih nesreća nije bilo.   Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je devet s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede i 12 osoba lakše, dok je u 16 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su nedržanje strane kretanja u sedam slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u četiri slučaja, neprilagođena brzina kretanja vozila, ne držanje potrebnog razmaka u po tri slučaja  i dr.
U dvije nesreće vozači su napustili mjesto događaja od kojih je jedan pronađen. Također su u četiri nesreće vozači bili pod utjecajem alkohola.
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća.
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je sedam slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima su sudjelovala dva hrvatska te po jedan bosanskohercegovački, britanski, švedski, sjeverno makedonski i austrijski državljanin.  
Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 100 kutija cigareta, 1000 grama duha, alkoholna pića i prehrambene proizvode.

Stranica