Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 23. do 29. rujna 2019. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 33 kaznena djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je deset kaznenih djela, devet na području Kutine, šest na području Gline, pet na području Petrinje i tri na području Novske. 
Zabilježeno je 11 krađa, sedam prijetnji, po pet teških krađa i oštećenja tuđe stvari te po jedna tjelesna ozljeda, krivotvorenje isprava, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, ubijanje ili mučenje životinja i nasilje u obitelji. Od ukupnog broja kaznenih djela tijekom vikenda je zabilježeno 12 kaznenih djela od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji.  
 
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno pet počinitelja. Po dva narušavanja počinjena su na području Siska i Novske dok na području Sunje, Kutine, Petrinje, Gline, Gvozda, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo. U dva slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamo i u dva slučaja fizičkim sukobom.  Tijekom vikenda zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, za koje je prijavljen jedan počinitelj.

PROMET
 
Na prometnicama se dogodila 31 prometna nesreća i to po 12 na području Siska i Kutine, četiri na području Novske te po jedna na području Petrinje, Sunje i Gvozda dok na području Gline, Dvora i Hrvatske Kostajnice prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je deset nesreća s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe (jedan pješak i jedan vozač bicikla) teško ozlijeđene, devet  lakše, dok je u 21 nesreći nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u osam slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u šest slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u pet slučajeva i dr. U četiri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja ali su svi naknadno pronađeni. U tri prometne nesreće na području Siska i u jednoj prometnoj nesreći na području Gvozda vozači su bili pod utjecajem alkohola.  
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća.
 
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 16 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo po pet hrvatskih, bosanskohercegovačkih i slovenskih i jedan austrijski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 56 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 30 kutija cigareta, 5500 grama duhana, alkohol i prehrambene proizvode.
 

Stranica