Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 14. do 20. listopada 2019. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 37 kaznenih djela, od kojih su 20 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 12 kaznenih djela, devet na području Petrinje, pet na području Kutine, četiri na području Novske, tri na području Gline, dva na području Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Sunje i Gvozda. Zabilježeno je 13 krađa, šest prijetnji, četiri oštećenja tuđe stvari, po dvije teške krađe i nametljivo ponašanja te po jedna utaja, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, tjelesna ozljeda, teška tjelesna ozljeda, krivotvorenje isprava, nasilje u obitelji, zlouporaba položaja i ovlasti, lažno prijavljivanje kaznenog djela i ubojstvo u pokušaju.
Od ukupnog broja kaznenih djela tijekom vikenda je zabilježeno 11 kaznenih djela od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji.  
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno 11 počinitelja. Pet narušavanja počinjeno je na području Gline te po jedno na području Siska, Novske i Gvozda, dok na području Sunje, Kutine, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo.
U po dva slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom, omalovažavanjem ili vrijeđanjem policijskih službenika i držanjem životinja bez nadzora. Tijekom vikenda zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno sedam počinitelja.
   
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 28 prometnih nesreća i to 11 na području Siska, devet na području Kutine, četiri na području Novske, dvije na području Gvozda te po jedna na području Petrinje i Dvora dok na području Sunje, Gline i Hrvatske Kostajnice prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirana je jedna nesreća s poginulima u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a jedna zadobila lakše tjelesne ozljede. U osam prometnih nesreća s ozlijeđenim, jedna je osoba (vozač bicikla) zadobila teške tjelesne ozljede i osam osoba lakše dok je u 19 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u devet slučajeva, nepropisna vožnja unatrag u šest slučaja, nepropisno pretjecanje u četiri slučaja i dr. U pet nesreća vozači su napustili mjesto događaja od kojih su troje naknadno pronađeni. U tri nesreće i to na području Kutine, Petrinje i Novske vozači su bili pod utjecajem alkohola.
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća.

GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 13 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo osam bosanskohercegovačkih, četiri hrvatska i jedan slovenski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 129 komada tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 20 kutija cigareta, 1250 g duhana, alkohol i prehrambene proizvode.

Stranica