Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 4. do 10. studenoga 2019. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 28 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji. Na području Kutine počinjeno je 11 kaznenih djela, devet na području Siska, tri na području Petrinje, po dva na području Sunje i Novske i jedno na području Gline. Zabilježeno je sedam krađa, pet teških krađa, po tri prijetnje, oštećenja tuđe stvari i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, dvije iznude te po jedna tjelesna ozljeda, prijevara, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nametljivo ponašanje i krivotvorenje novca. Od ukupnog broja kaznenih djela tijekom vikenda je zabilježeno deset kaznenih djela od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji.  
 
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju, na području Gline, fizičkim sukobom zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, za koje su prijavljena dva počinitelja, dok na području Siska, Sunje, Kutine, Novske, Petrinje, Gvozda, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo.
 
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 19 prometnih nesreća i to po sedam na području Siska i Kutine, po dvije na području Novske i Petrinje i jedna na području Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje, Gline, Gvozda i Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirane su tri nesreće s ozlijeđenima u kojima je jedna osoba (pješak) zadobila teške tjelesne ozljede i četiri osobe lakše, dok je u 16 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u četiri slučaja, nedržanje potrebnog razmaka, nepropisno kretanje kolnikom i nepoštivanje prednosti prolaska u po tri slučaja i dr. U šest nesreća vozači su napustili mjesto događaja od kojih su dvoje naknadno pronađeni. U jednoj nesreći na području Novske vozač je bio pod utjecajem alkohola.
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća.

GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 15 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo sedam bosanskohercegovačkih, tri hrvatska, po dva slovenska i nizozemska i jedan njemački državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 27 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 212 kutija cigareta, 1300 g duhana, alkoholna pića i prehrambene proizvode.

Stranica