Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 11. do 17. studenog 2019. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 39 kaznenih djela, od kojih su 20 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 16 kaznenih djela, devet na području Kutine, šest na području Gline, četiri na području Novske te po dva na području Petrinje i Gvozda.          
 
Zabilježeno je 15 krađa, devet prijetnji, po dvije teške krađe, oštećenja tuđe stvari i nametljivo ponašanje te po jedna utaja, prijevara, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, računalna prijevara, napad na službenu osobu, povreda dužnosti uzdržavanja, povreda djetetovih prava, nasilje u obitelji i krivotvorenje novca. Od ukupnog broja kaznenih djela tijekom vikenda je zabilježeno deset kaznenih djela od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji.  
 
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno šest počinitelja. Dva narušavanja počinjena su na području Petrinje te po jedno na području Siska i Gline. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom, vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika i na naročito drzak način, dok na području Sunje, Kutine, Novske, Gvozda, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo.
 
PROMET
 
Na prometnicama su se dogodile 24 prometne nesreće i to po 11 na području Kutine, po četiri na području Siska i Novske, tri na području Petrinje te po jedna na području Gline i Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje, Gvozda i Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je šest nesreća s ozlijeđenima u kojima je osam osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede dok je u 18 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u sedam slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u četiri slučaja, nedržanje potrebnog razmaka u tri slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u dva slučaja i dr. U četiri nesreće vozači su napustili mjesto događaja od kojih su dvoje naknadno pronađeni. U šest nesreća i to u po dvije na području Kutine i Novske te u po jednoj na području Siska i Petrinje vozači bili pod utjecajem alkohola.
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća.

GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 19 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo šest bosanskohercegovačkih, pet hrvatskih, tri austrijska te po jedan slovenski, njemački, srpski, švicarski i austrijski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 65 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 60 kutija cigareta, 500 g duhana, 0,1 g marihuane, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica