Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 25. studenog do 1. prosinca 2019. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 48 kaznenih djela, od kojih su 23 počinili nepoznati počinitelji. Na području Kutine počinjeno je 17 kaznenih djela, 12 na području Siska, osam na području Petrinje, šest na području Novske, po dva na području Gline i Hrvatske Kostajnice i jedno na području Sunje. Zabilježeno je 19 krađa, 11 prijetnji, po četiri teške krađe i oštećenja tuđe stvari, tri teške tjelesne ozljede, po dva nasilja u obitelji i povreda dužnosti uzdržavanja te po jedno neovlašteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, prijevara i krivotvorenje isprava. Od ukupnog broja kaznenih djela tijekom vikenda je zabilježeno 20 kaznenih djela od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji.  
 
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno šest počinitelja. Po jedno narušavanje počinjeno je na području Siska, Kutine, Petrinje i Novske, dok na području Sunje, Gline, Gvozda, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja nije bilo. U dva slučaja prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom i u po jednom slučaju vikom i galamom i vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika.  
 
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 19 prometnih nesreća i to deset na području Siska i po tri na području Kutine, Petrinje i Novske, dok na području Sunje, Gline, Gvozda, Dvora i Hrvatske Kostajnice prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je pet nesreća s ozlijeđenima u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i pet osoba lakše, dok je u 14 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su nepropisno kretanje kolnikom u četiri slučaja, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u tri slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisna vožnja unazad u po dva slučaja i dr. U pet nesreća vozači su napustili mjesto događaja od kojih su dvoje naknadno pronađeni. U dvije prometne nesreća i to na području Petrinje i Novske vozači su bili pod utjecajem alkohola.  
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća.

GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 12 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo sedam bosanskohercegovačkih, tri slovenska i dva njemačka državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 79 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 45 kutija cigareta, 3500 g duhana, alkoholna pića i prehrambene proizvode. 

Stranica