Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 7. do 12. siječnja 2020. godine  

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 37 kaznenih djela, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 18 kaznenih djela, sedam na području Kutine, šest na području Petrinje, po dva na području Novske i Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Dvora i Gvozda. Zabilježeno je 13 krađa, 11 prijetnji, četiri oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe te po jedna prijevara, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, teška tjelesna ozljeda, teška tjelesna ozljeda u pokušaju, nasilje u obitelji, povreda djetetovih prava i neizvršavanje sudske odluke. Od ukupnog broja kaznenih djela tijekom vikenda je zabilježeno deset kaznenih djela od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji.  
 
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno pet počinitelja. Dva narušavanja počinjena su na području Siska te po jedno na području Petrinje i Gvozda, dok na području Kutine, Sunje, Novske, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo. U tri slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom i u jednom slučaju fizičkim sukobom.
 
PROMET
 
Na prometnicama su se dogodile 33 prometne nesreće i to 13 na području Siska,  11 na području Kutine, pet na području Novske i četiri na području Petrinje, dok na području Sunje, Gline, Gvozda, Dvora i Hrvatske Kostajnice prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je šest nesreća s ozlijeđenima u kojima je 12 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, dok je u 27 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u 11 slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u devet slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u četiri slučaja, nedržanje potrebnog razmaka u dva slučaja i dr. U tri nesreće vozači su napustili mjesto događaja i još uvijek nisu pronađeni. U pet nesreća i to u tri na području Siska te u po jednoj na području Kutine i Petrinje vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 18 prometnih nesreća.

GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 27 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo 16 bosanskohercegovačkih, sedam hrvatskih te po jedan slovenski, austrijski, švicarski i srpski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 872 komada tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 146 kutija cigareta, 1000 g duhana, alkoholna pića i prehrambene proizvode. 

Stranica