Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 10. do 16. veljače 2020. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 47 kaznenih djela, od kojih su 24 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 16 kaznenih djela, 15 na području Kutine, šest na području Petrinje, tri na području Hrvatske Kostajnice, po dva na području Novske i Dvora te po jedno na području Sunje, Gline i Gvozda. Zabilježeno je 20 teških krađa, 12 krađa, četiri oštećenja tuđe stvari, dva nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te po jedna prijevara, tjelesna ozljeda, prijetnja, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nametljivo ponašanje, nasilje u obitelji, povreda djetetovih prava, nedozvoljena trgovina i ubijanje ili mučenje životinja.
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja. Po dva narušavanja zabilježena su na području Siska i Gline, dok na području Kutine, Sunje, Novske, Petrinje, Dvora, Gvozda i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo. U dva slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom te u po jednom slučaju fizičkim sukobom i držanjem životinja bez nadzora.  
  
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 30 prometnih nesreća i to 11 na području Siska, osam na području Kutine, po dvije na području Novske, Gline, Sunje, Hrvatske Kostajnice i Dvora i jedna na području Petrinje, dok na području Gvozda prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirano je pet prometnih nesreća s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe (od kojih jedan pješak) zadobile teške tjelesne ozljede i tri osobe lakše, dok je u 25 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su nepropisno kretanje kolnikom u devet slučajeva, brzina neprilagođena uvjetima na kolniku u osam slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisna vožnja unazad u po dva slučaja i dr. U pet nesreća vozači su napustili mjesto događaja od kojih su troje naknadno pronađeni. U osam nesreća i to u četiri na području Siska te u po jednoj na području Kutine, Novske, Sunje i Hrvatske Kostajnice vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća.

GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 17 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo šest hrvatskih, pet bosanskohercegovačkih, četiri slovenska i dva austrijska državljanina.  
Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 42 tablete koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 100 kutija cigareta, 1500 g duhana i prehrambene proizvode.

Stranica