Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 16. do 22. ožujka 2020. godine

KRIMINALITET
  
U proteklom razdoblju na području naše policijske uprave zabilježena su i obrađena 24 kaznena djela, od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 11 kaznenih djela, po tri na području Kutine, Petrinje i Gline, dva na području Gvozda te po jedno na području Sunje i Novske, dok na području Dvora i Hrvatske Kostajnice kaznena djela nisu zabilježena. 
Zabilježeno je šest krađa, pet prijetnji, po četiri oštećenja tuđe stvari i teške krađe od kojih jedna u pokušaju, dva izazivanja prometnih nesreća u cestovnom prometu te po jedna teška tjelesna ozljeda, nasilje u obitelji i protuzakoniti lov i ribolov.
 
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, za koja su porijavljena tri počinitelja. Dva narušavanja počinjena su na području Siska i jedno na području Sunje, dok na području Kutine, Novske, Petrinje, Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda narušavanja javnog reda i mira nije bilo. U dva slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom, a u jednom slučaju fizičkim sukobom.
                                                  
PROMET
                       
Na prometnicama su se dogodile 22 prometne nesreće i to deset na području Siska, sedam na području Kutine, tri na području Petrinje te po jedna na području Gline i Novske, dok na području Dvora, Sunje, Hrvatske Kostajnice i Gvozda prometne nesreće nisu zabilježene. Od navedenog broja prometnih nesreća, evidentirano je šest nesreća s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene, šest osoba lakše, dok je u 16 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešća greška koja je prethodila prometnim nesrećama bila je brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u pet slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u četiri slučaja i dr. U šest nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola od kojih tri na području Siska te po jedan na području Kutine, Novske i Petrinje. U šest nesreća vozači su napustili mjesto događaja, od kojih su tri naknano pronađena, dok se za tri vozača još traga. Tijekom proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježena su dva slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima su zatečena dva bosanskohercegovačka državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 500 grama duhana i deset kutija cigareta.

Stranica