Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 23. do 29. ožujka 2020. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno deset kaznenih djela, od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjena su tri kaznena djela, po dva na području Sunje, Kutine i Gline te jedno na području Petrinje, dok na području Novske, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda kaznena djela nisu zabilježena. Zabilježene su četiri krađe, po dvije teške krađe i prijetnje te po jedna prijevara i utaja.
 
 
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, za koja su prijavljena četiri počinitelja. Prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom na području Siska, dok na području Sunje, Kutine, Novske, Petrinje, Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda narušavanja javnog reda i mira nije bilo.
 
                                                
PROMET 
                       
Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta i to po dvije na području Siska i Kutine te po jedna na području Petrinje i Novske, dok na području Sunje, Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda prometne nesreće nisu zabilježene. Najčešća greška koja je prethodila prometnim nesrećama bila je brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u četiri slučaja, nepropisno kretanje kolnikom i nepropisno uključivanje u promet u po jednom slučaju. U jednoj nesreći vozač je pobjegao s mjesta događaja i za njim se još traga, dok je jedan vozač bio pod utjecajem alkohola. Tijekom proteklog vikenda na prometnicama su se dogodile dvije prometne nesreće.
 
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna nisu zabilježeni slučajeva krijumčarenja preko državne granice.

Stranica