Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 30. ožujka do 5. travnja 2020. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 46 kaznenih djela, od kojih su 24 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 20 kaznenih djela, devet na području Kutine, šest na području Gline, četiri na području Petrinje, po dva na području Novske, Dvora i Hrvatske Kostajnice i jedno na području Gvozda. Zabilježeno je 19 krađa, sedam prijetnji, pet teških krađa, četiri oštećenja tuđe stvari, tri krivotvorenja isprave te po jedna prijevara, teška tjelesna ozljeda u pokušaju, zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, krivotvorenje službene ili poslovne isprave, nasilje u obitelji, računalna prijevara i krivotvorenje novca.
 
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena dva počinitelja. Po jedno narušavanje zabilježeno je na području Siska i Gline, dok na području Kutine, Novske Sunje, Petrinje, Dvora, Gvozda i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo. Prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom.
 
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća i to pet na području Siska, tri na području Kutine te po jedna na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice, dok na području Novske, Gline, Sunje, Gvozda i Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirana je jedna prometna nesreća s ozlijeđenima u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bilo je nepropisno kretanje kolnikom i nepropisno skretanje u po tri slučaja, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u dva slučaja i dr. U dvije nesreće vozači su napustili mjesto događaja od kojih je jedan pronađen. U jednoj nesreći na području Siska vozač je bio pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna nisu zabilježeni slučajevi krijumčarenja preko državne granice.
 

Stranica