Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 20. do 26. travnja 2020. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 41 kazneno djelo, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 17 kaznenih djela, devet na području Kutine, po četiri na području Petrinje i Gline, tri na području Gvozda te po jedno na području Sunje i Dvora. Zabilježeno je 13 krađa, jedanaest prijetnji, po tri oštećenja tuđe stvari i tjelesne ozljede, po dvije teške krađe, prijevare i nasilja u obitelji te po jedna utaja, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, ovjeravanje neistinitog sadržaja, ubojstvo u pokušaju i prisila prema službenoj osobi.
 
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno šest počinitelja. Tri narušavanja zabilježena su na području Siska te po jedno na području Dvora i Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje, Kutine, Novske, Petrinje, Gvozda i Gline narušavanja javnog reda i mira nije bilo. U tri slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom te u po jednom slučaju fizičkim sukobom i vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika.
 
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća i to tri na području Kutine, po dvije na području Siska, Petrinje i Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Novske i Gvozda, dok na području Gline, Sunje i Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirana je jedna prometna nesreća s ozlijeđenima u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bilo je nedržanje strane kretanja u tri slučaja, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku, nepropisno obilaženje i nemarno postupanje s vozilom u po dva slučaja i dr. U dvije nesreće vozači su napustili mjesto događaja od kojih je jedan pronađen. U nesreći na području Novske i na području Gvozda vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna nisu zabilježeni slučajevi krijumčarenja preko državne granice

Stranica