Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 27. travnja do 3. svibnja 2020. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 40 kaznenih djela, od kojih su 26 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 19 kaznenih djela, osam na području Petrinje, pet na području Kutine, četiri na području Gline, dva na području Novske te po jedno na području Sunje i Hrvatske Kostajnice, dok na području Dvora i Gvozda kaznena djela nisu zabilježena. Zabilježeno je 12 krađa, deset teških krađa od kojih pet u pokušaju, sedam prijetnji, šest oštećenja tuđe stvari, dvije teške tjelesne ozljede u pokušaju te po jedna prijevara, utaja i tjelesna ozljeda.
  
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena dva počinitelja. Po jedno narušavanje zabilježeno je na području Siska i Kutine, dok na području Sunje, Novske, Petrinje, Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda narušavanje javnog reda i mira nije zabilježeno. Prekršaji su počinjeni naročito drskim ponašanjem i reproduciranjem preglasne glazbe.
 
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 18 prometnih nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta i to pet na području Siska i Kutine, tri na području Gline, po dvije na području Novske i Petrinje te jedna na području Dvora, dok na području Gvozda, Sunje i Hrvatske Kostajnice prometne nesreće nisu zabilježene. Najčešća greška koja je prethodila prometnim nesrećama bila je brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u pet slučaja, nepropisno kretanje kolnikom u četiri slučaja, nepropisna vožnja unazad u tri slučaja i dr. U tri nesreće vozači su napustili mjesto događaja od kojih su dva naknadno pronađena, a za jednim se još traga. U tri prometne nesreće sudionici su bili pod utjecajem alkohola i to po jedan na području Siska, Kutine i Gline. 

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježen je jedan slučaj krijumčarenja preko državne granice u kojem je sudjelovao hrvatski državljanin, koji je pokušao prokrijumčariti 5 grama droge marihuane.

Stranica