Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 25. do 31. svibnja 2020. godine 

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 42 kaznena djela, od kojih su 20 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 15 kaznenih djela, 11 na području Kutine, pet na području Novske, četiri na području Petrinje, po dva na području Gvozda i Dvora te po jedno na području Sunje, Gline i Hrvatske Kostajnice. Zabilježeno je 20 krađa, po sedam prijetnji i oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe te po jedna teška krađa u pokušaju, tjelesna ozljeda, prijevara, nasilje u obitelji, utaja i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
  
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno deset počinitelja. Po dva narušavanja zabilježena su na području Siska i Kutine te po jedno na području Novske, Gline i Gvozda dok na području Sunje, Petrinje, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom i vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika. Tjedni pregled događaja za razdoblje od 18. do 24. svibnja 2020. godine 

PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 16 prometnih nesreća, sedam na području Siska, po dvije na području Kutine, Gvozda i Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Petrinje, Novske i Sunje, dok na području Gline i Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirana je jedna prometna nesreća s ozlijeđenima u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, dok je u 15 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim nesrećama bilo je nepropisno uključivanje u promet u četiri slučaja, nepropisno kretanje kolnikom i nepropisno mimoilaženje u po tri slučaja, nepropisna vožnja unatrag u dva slučaja i dr. U dvije nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan pronađen. U jednoj nesreći na području Hrvatske Kostajnice vozač je bio pod utjecajem alkohola. Tijekom vikenda na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je deset slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo 11 osoba i to devet bosanskohercegovačkih te po jedan hrvatski i slovenski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 168 kutija cigareta, 1750 g duhana, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica