Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 10. do 16. kolovoza 2020. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 36 kaznenih djela, od kojih su 19 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 19 kaznenih djela, devet na području Petrinje, četiri na području Kutine te po jedno na području Sunje, Novske, Gline i Gvozda, dok  na području Dvora i Hrvatske Kostajnice kaznena djela nisu zabilježena.  
Počinjeno je 17 krađa, sedam prijetnji, tri teške krađe od kojih dvije u pokušaju, po dva oštećenja tuđe stvari, nedozvoljena posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari i teške tjelesne ozljede od kojih jedna u pokušaju te po jedna tjelesna ozljeda, pronevjera i kazneno djelo nasilja u obitelji.
  
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira za koje je prijavljeno devet počinitelja. Po jedno narušavanje zabilježeno je na području Siska, Sunje, Kutine, Novske, Petrinje i Gline, dok na području Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda narušavanje javnog reda i mira nije zabilježeno. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim napadom, omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika, držanjem životinja bez nadzora i naročito drskim ponašanjem.
  
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 30 prometnih nesreća, deset na području Siska, osam na području Kutine, šest na području Novske, tri na području Petrinje, dvije na području Gline te jedna na području Dvora, dok na području Gvozda, Sunje i Hrvatske Kostajnice prometne nesreće nisu  zabilježene. U osam prometnih nesreća s ozlijeđenima, jedna osoba je teže ozlijeđena, a 13 osoba lakše, dok je u 22 prometne nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su ne držanje strane kretanja u sedam slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku i nepropisna vožnja unazad u po pet slučajeva, itd. U četiri nesreće vozači su napustili mjesto događaja te je jedan odbjegli vozač naknadno pronađen, dok se za drugima još traga. U pet prometnih nesreća i to u nesreći na području Siska, Kutine, Novske, Petrinje i Gline, vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 18 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je zatečeno osam hrvatskih, pet bosanskohercegovačkih, dva njemačka te po jedan slovenski, švedski i austrijski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 2250 grama duhana, 80 kutija cigareta, 43 tablete koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica