Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 17. do 23. kolovoza 2020. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 51 kazneno djelo, od kojih su 23 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 19 kaznenih djela, 12 na području Kutine, šest na području Petrinje, po četiri na području Novske i Gline, po dva na području Sunje i Dvora te po jedno na području Hrvatske Kostajnice i Gvozda. Počinjeno je po 13 krađa i prijetnji, šest teških krađa od kojih jedna u pokušaju, pet oštećenja tuđe stvari, po tri tjelesne ozljede i teške tjelesne ozljede od kojih  jedna u pokušaju, dvije povrede djetetovih prava te po jedno nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, krivotvorenje isprave, neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, nasilje u obitelji, protupravna naplata u pokušaju i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira za koje je prijavljeno osam počinitelja. Po tri narušavanja počinjena su na području Siska i Petrinje te po jedno na području Sunje i Gline, dok na području Kutine, Novske, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda narušavanje javnog reda i mira nije zabilježeno. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom i fizičkim sukobom.

PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća, pet na području Kutine, četiri na području Siska, dvije na području Hrvatske Kostajnice i jedna na području Novske, dok na području Petrinje, Gline, Gvozda, Sunje i Dvora prometne nesreće nisu zabilježene. U jednoj prometnoj nesreći s poginulom osobom smrtno je stradala jedna osoba, dok su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, tri su osobe lakše ozlijeđene, dok je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bilo je nepropisno kretanje kolnikom u četiri slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku i nepoštivanje prednosti prolaza u po dva slučaja, itd. U tri nesreće vozači su napustili mjesto događaja te su dva vozača naknadno pronađena, dok se za jednim još traga. U jednoj prometnoj nesreći na području Siska vozač je bio pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom proteklog vikenda na prometnicama su se dogodile tri prometne nesreće.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 13 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je zatečeno 7 bosanskohercegovačkih, pet hrvatskih i jedan nizozemski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 28 tableta koje se nalaze na popisu droga a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 250 grama duhana, 209 kutija cigareta, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica