Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 24. do 30. kolovoza 2020. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 38 kaznenih djela, od kojih su 23 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 14 kaznenih djela, osam na području Kutine, šest na području Gline, četiri na području Petrinje, tri na području Novske te po jedno na području Sunje, Hrvatske Kostajnice i Gvozda, dok na području Dvora kaznena djela nisu zabilježena. Počinjeno je 14 krađa, sedam prijetnji, šest oštećenja tuđe stvari, pet teških krađa te po jedna utaja, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, tjelesna ozljeda, teška tjelesna ozljeda, povreda djetetovih prava i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira za koje je prijavljeno 15 počinitelja. Na području Siska počinjena su četiri narušavanja, dva na području Gline te po jedno na području Sunje i Novske, dok na području Kutine, Petrinje, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda narušavanje javnog reda i mira nije zabilježeno. Prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom, svađom i vikom i reproduciranjem glasne glazbe.
  
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 25 prometnih nesreća, deset na području Kutine, šest na području Siska, četiri na području Petrinje, tri na području Gline te po jedna na području Novske i Gvozda, dok na području Sunje, Hrvatske Kostajnice i Dvora prometne nesreće nisu zabilježene. U 11 prometnih nesreća s ozlijeđenima, četiri osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, a osam osoba lakše, dok je u 14 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bilo je nepoštivanje prednosti prolaza u šest slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u pet slučaja, nepropisna vožnja unazad u četiri slučaja, nepropisno uključivanje u promet u tri slučaja, itd. U tri nesreće vozači su napustili mjesto događaja od kojih su dva naknadno pronađena, dok se za jednim još traga. U četiri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola, tri na području Kutine i jedan na području Siska.
 
Tijekom proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća.
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 11 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je zatečeno šest hrvatskih, četiri bosanskohercegovačka i jedan austrijski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 1750 grama duhana, 49 kutija cigareta i alkoholna pića.

Stranica