Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 1. do 7. veljače 2021. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 42 kaznena djela, od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 18 kaznenih djela, devet na području Kutine, pet na području Novske, četiri na području Gline, tri na području Gvozda te po jedno na području Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Dvora. Zabilježeno je deset krađa, sedam prijetnji, pet teških krađa (od kojih dvije u pokušaju), po tri nedozvoljena posjedovanja, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari  i tjelesne ozljede, po dvije utaje, oštećenja tuđe stvari, nasilja u obitelji, povreda djetetovih prava i pustošenje šuma te po jedna pronevjera,  dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, subvencijska prijevara i teško ubojstvo u pokušaju. 
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je pet narušavanje javnog reda i mira za koja je prijavljeno sedam počinitelja. Po jedan prekršaj zabilježen je na području Siska, Kutine, Novske, Petrinje i Gline. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom i reproduciranjem glasne glazbe. 
  
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 20 prometnih nesreća i to 11 na području Siska, tri na području Kutine, po dvije na području Petrinje i Gline te po jedna na području Novske i Hrvatske Kostajnice dok na području Sunje i Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirane su četiri prometne nesreće s ozlijeđenima u kojima je jedna osoba, vozač motocikla, zadobila teške tjelesne ozljede i tri osobe lakše, dok je u 16 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: neprilagođena brzina u šest slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u četiri slučaja, nedržanje potrebnog razmaka u dva slučaja i dr. U jednoj prometnoj nesreći vozač je pobjegao s mjesta događaja, ali je ubrzo pronađen. U četiri prometne nesreće i to u tri na području Siska i u jednoj na području Gline vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice u kojima su sudjelovale dvije osobe i to po jedan bosanskohercegovački i hrvatski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 16 kutija cigareta i prehrambene proizvode.

Stranica