Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 8. do 14. veljače 2021. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 28 kaznenih djela, od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 12 kaznenih djela, po pet na području Kutine i Novske, po dva na području Gline i Dvora te po jedno na području Sunje i Gvozda. Zabilježeno je devet krađa, šest teških krađa, četiri prijetnje, po dvije teške tjelesne ozljede u pokušaju i neovlaštenja proizvodnja i promet drogama te po jedna prijevara, oštećenje tuđe stvari, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i računalna prijevara.
  
JAVNI RED I MIR
 
Na području Siska, vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika, zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira za koje je prijavljen jedan počinitelj.
  
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 26 prometnih nesreća i to 15 na području Siska, četiri na području Kutine, po dvije na području Petrinje i Gvozda te po jedna na području Gline, Novske i Dvora, dok na području Sunje i Hrvatske Kostajnice prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirano je pet prometnih nesreća s ozlijeđenima u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede i sedam osoba lakše, dok je u 21 nesreći nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nedržanje strane kretanja u osam slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima u pet slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u četiri slučaja, nedržanje potrebnog razmaka u tri slučaja i dr. U četiri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su dvoje naknadno pronađeni. U tri prometne nesreće i to u dvije na području Siska i u jednoj na području Gline vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 16 prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je sedam slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo sedam osoba i to: tri hrvatska te po jedan slovenski, bosanskohercegovački, srbijanski i njemački državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 76 kutija cigareta, 500 grama duhana, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica