Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 15. do 21. ožujka 2021. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 50 kaznenih djela, od kojih su 19 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 20 kaznenih djela, 12 na području Petrinje, sedam na području Kutine, četiri na području Gline, tri na području Novske, dva na području Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Sunje i Gvozda. Zabilježeno je 14 krađa, 11 prijetnji, sedam teških krađa od kojih jedna u pokušaju, četiri djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, tri prijevare, po dvije tjelesne ozljede, nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava te po jedna teška tjelesna ozljeda, krivotvorenje isprave, računalna prijevara, povreda dužnosti uzdržavanja i nametljivo ponašanje.
 
JAVNI RED I MIR
 
Po jedno narušavanje javnog reda i mira zabilježeno je na području Siska i Novske za koja su prijavljena dva počinitelja. U po jednom slučaju prekršaji su počinjeni svađom i vikom i u jednom slučaju vrijeđanjem ili omalovažavanjem osoba drugih državnih tijela.
 
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća i to sedam na području Siska te po četiri na području Kutine i Novske, dok na području Petrinje, Gline, Gvozda, Sunje, Dvora i Hrvatske Kostajnice prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, dok je u 13 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na cesti u četiri slučaja, nedržanje potrebnog razmaka u tri slučaja, nepropisno uključivanje u dva slučaja i dr. U četiri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su dvoje pronađeni.
 
Nisu evidentirane prometne nesreće u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća.
 
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 16 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo 16 osoba i to: šest bosanskohercegovačkih, pet slovenskih, dva hrvatska te po jedan njemački, srpski i švicarski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 95 komada tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 30 kutija cigareta, 1000 grama duhana, prehrambene i alkoholne proizvode.  
 

Stranica