Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 29. ožujka do 5. travnja 2021. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 48 kaznenih djela, od kojih su 24 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 14 kaznenih djela, 11 na području Kutine, devet na području Novske, šest na području Gline, tri na području Sunje, po dva na području  Dvora i Hrvatske Kostajnice i jedno na području Gvozda. Zabilježeno je 12 krađa, 11 prijetnji, šest oštećenja tuđe stvari, pet prijevara, četiri utaje, po dvije teške krađe i tjelesne ozljede od kojih jedna u pokušaju te po jedno nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, teška tjelesna ozljeda, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nepružanje pomoći, nasilje u obitelji i povreda djetetovih prava. 
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je devet narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno 11 počinitelja. Tri narušavanja počinjena su na području Petrinje, po dva na području Kutine i Novske te po jedno na području Siska i Gline. Prekršaji su počinjeni svađom i vikom, fizičkim sukobom, omalovažavanjem ili vrijeđanjem policijskih službenika, držanjem životinja bez nadzora i naročito drskim ponašanjem.  
  
PROMET
 
Na prometnicama su se dogodile 32 prometne nesreća i to 11 na području Siska, osam na području Kutine, po tri na području Petrinje i Gvozda, po dvije na području Novske, Gline i Hrvatske Kostajnice i jedna na području Sunje, dok na području Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirano je osam prometnih nesreća s ozlijeđenima u kojima je jedna osoba, vozač bicikla, zadobila teške tjelesne ozljede i osam osoba lakše, dok je u 24 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisno uključivanje u pet slučajeva, nedržanje dovoljnog razmaka u četiri slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u tri slučaja i dr. U šest prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je četvero naknadno pronađeno. U dvije prometne nesreće i to u po jednoj na području Gvozda i Hrvatske Kostajnice vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je deset slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo deset osoba i to pet bosanskohercegovačkih, tri slovenska i dva hrvatska državljanina. 
Oni su pokušali prokrijumčariti 84 tablete koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 133 kutije cigareta, 1860 g duhana,  prehrambene proizvode i alkoholna pića. 

Stranica