Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 26. travnja do 3. svibnja 2021. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su obrađena 33 kaznena djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji. Na području Petrinje počinjeno je sedam kaznenih djela, šest na području Novske, pet na području Siska, četiri na području Kutine, po tri na području Sunje i Dvora, po dva na području Gline i Hrvatske Kostajnice i jedno na području Gvozda.             
Zabilježeno je devet krađa, osam prijetnji, četiri oštećenja tuđe stvari, po tri teške krađe i prijevare, dva nasilja u obitelji te po jedna utaja, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, krivotvorenje isprava i povreda dužnosti uzdržavanja.
 
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena 23 počinitelja. Tri narušavanja zabilježena su na području Gline, dva na području Siska te po jedno na području Kutine i Petrinje. U pet slučajeva prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom i u dva slučaja vikom i galamom.     
 
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 14 prometnih nesreća i to šest na području Kutine, pet na području Petrinje i tri na području Siska, dok na području Novske, Hrvatske Kostajnice,  Gline, Gvozda, Sunje i Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirana je jedna prometna nesreća s poginulim osobama u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, jedna nesreća s ozlijeđenima u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede dok je u 12 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nedržanje strane kretanja u četiri slučaja, neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u promet, nepoštivanje prednosti prolaska i nedržanje potrebnom razmaka u po dva slučaja i dr. U tri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su dvoje naknadno pronađeni. U četiri prometne nesreće i to na području Petrinje vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo sedam prometnih nesreća.
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je osam slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo osam osoba i to četiri bosanskohercegovačka, dva slovenska te po jedan hrvatski i austrijski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 194 kutije cigareta i 41 litaru alkoholnog pića.
 

Stranica