Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 12. do 18. srpnja 2021. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 46 kaznenih djela, od kojih su 21 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 18 kaznenih djela, 14 na području Kutine, šest na području Novske, četiri na području Petrinje te po dva na području Sunje i Gline. Zabilježeno je 16 krađa, devet prijetnji, pet oštećenje tuđe stvari, po dvije teške krađe (jedna u pokušaju), nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, tjelesne ozljede, teške tjelesne ozljede i nasilja u obitelji te po jedna prijevara, utaja, krivotvorenje isprava, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, povreda djetetovih prava i ubojstvo u pokušaju.    
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno 14 počinitelja. Pet narušavanja zabilježeno je na području Siska te po jedno na području Novske, Petrinje i Gline. Prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom, vikom i galamom te držanjem životinja bez nadzora.  
  
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 27 prometnih nesreća i to 13 na području Kutine,  osam na području Siska, tri na području Novske, dvije na području Petrinje i jedna na području Sunje, dok na području Gline, Gvozda, Hrvatske Kostajnice i Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirano je pet prometnih nesreća s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede i sedam osoba lakše, dok je u 22 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u sedam slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u pet slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska i ne držanje potrebnog razmaka u po dva slučaja i dr. U četiri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su dvoje naknadno pronađeni. U tri prometne nesreće i to u dvije na području Kutine i u jednoj na području Siska vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća.
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je deset slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo šest hrvatskih, dva francuska te po jedan bosanskohercegovački i austrijski državljani. Oni su pokušali prokrijumčariti 43 tablete koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 86 kutija cigareta, 500 grama duhana i alkoholna pića.

Stranica