Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 19. do 25. srpnja 2021. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 39 kaznenih djela, od kojih su 23 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 18 kaznenih djela, sedam na području Kutine, četiri na području Petrinje, po tri na području Gline i Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Sunje, Novske, Dvora i Gvozda. Zabilježeno je 14 krađa, sedam prijetnji, šest oštećenja tuđe stvari, pet teških krađa (jedna u pokušaju), tri izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dvije teške tjelesne ozljede (jedna u pokušaju) te po jedno nametljivo ponašanje i računalna prijevara.     
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena tri počinitelja. Po jedno narušavanje zabilježeno je na području Siska, Sunje i Petrinje. Prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom te vikom i galamom.   
  
PROMET
 
Na prometnicama se dogodila 31 prometna nesreća i to 12 na području Siska, po sedam na području Kutine i Novske, dvije na području Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Petrinje, Gline i Dvora, dok na području Sunje i Gvozda prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirano je šest prometnih nesreća s ozlijeđenima u kojima je pet osoba (od kojih jedan pješak i jedan vozač bicikla) zadobilo teške tjelesne ozljede i tri osobe lakše, dok je u 25 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisno kretanje kolnikom u pet slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku, ne držanje potrebnog razmaka i nepropisno uključivanje u promet u po četiri slučaja i dr. U četiri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. U osam prometnih nesreće i to u tri na području Siska, u po dvije na području Kutine i Novske i u jednoj na području Hrvatske Kostajnice vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća.
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 15 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo 15 osoba i to po šest hrvatskih i bosanskohercegovačkih, dva slovenska i jedan belgijski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 90 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 136 kutija cigareta, kilogram duhana, prehrambene proizvode i alkoholna pića. 

Stranica