Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 26. srpnja do 1. kolovoza 2021. godine  

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 49 kaznenih djela, od kojih su 27 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 18 kaznenih djela, 11 na području Kutine, pet na području Hrvatske Kostajnice, po četiri na području Petrinje i Novske, tri na području Gline i dva na području Gvozda i Sunje. Zabilježeno je 14 krađa, deset prijetnji, po pet oštećenja tuđe stvari i pet teških krađa (jedna u pokušaju), po tri prijevare i tjelesne ozljede, po dva izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava te po jedna utaja, teška tjelesna ozljeda i neovlaštena proizvodnja i promet drogama.     
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno 11 počinitelja. Četiri narušavanja zabilježena su na području Siska te po jedno na području Sunje, Novske, Gline i Dvora. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom, naročito drskim ponašanjem i vrijeđanjem ili omalovažavanjem moralnih osjećaja građana.
  
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 30 prometnih nesreća i to po devet na području Siska i Kutine, četiri na području Novske, tri na području Gvozda, dvije na području Petrinje te po jedna na području Gline, Dvora i Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirano je osam prometnih nesreća s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe (od kojih jedan vozač motocikla) zadobilo teške tjelesne ozljede i devet osoba lakše, dok je u 22 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: ne držanje strane kretanja u sedam slučajeva, ne držanje potrebnog razmaka i nepropisno skretanje u po četiri slučaja i dr. U četiri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su dvoje naknadno pronađeni. U šest prometnih nesreće i to u tri na području Gvozda, u dvije na području Petrinje i u jednoj na području Siska vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća.
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je osam slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo osam osoba i to pet hrvatskih te po jedan norveški, švedski i slovenski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 7800 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 109 kutija cigareta, 250 grama duhana i alkoholna pića.

Stranica