Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 4. do 10. listopada 2021. godine

KRIMINALITET
 
Proteklog tjedna na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 55 kaznenih djela, od kojih su 26 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 21 kazneno djelo, 18 na području Kutine, pet na području Novske, po tri na području Gline i Gvozda, po dva na području Dvora i Hrvatske Kostajnice i jedno na području Petrinje. Zabilježeno je 15 krađa, devet prijetnji, osam teških krađa (četiri u pokušaju), šest oštećenja tuđe stvari, po tri djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, nasilje u obitelji i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, po dva djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i računalna prijevara (jedna u pokušaju) te po jedno izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nedozvoljena uporaba osobnih podataka, nametljivo ponašanje i protuzakonit lov i ribolov. 
  
JAVNI RED I MIR
 
Na području Siska, vikom i galamom, zabilježeno je jedno narušavanja javnog reda i mira za koje je prijavljen jedan počinitelj.
  
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 47 prometnih nesreća i to 20 na području Siska, 11 na području Kutine, sedam na području Petrinje, pet na području Hrvatske Kostajnice, tri na području Novske i jedna na području Dvora, dok na području Sunje, Gline i Gvozda prometnih nesreća nije bilo. Dogodila se jedna nesreća s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. U šest nesreća s ozlijeđenima, jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede opasne za život i pet osoba lakše, dok je u 40 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: neprilagođena brzina u 15 slučajeva, ne držanje strane kretanja u 11 slučajeva,  nepoštivanje prednosti prolaska u sedam slučajeva itd. U 11 prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je šestero pronađeno. U devet prometnih nesreća i to u tri na području Hrvatske Kostajnice, u po dvije na području Novske i Petrinje te u po jednoj na području Siska i Kutine vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama su se dogodile 23 prometne nesreće.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je osam slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo osam osoba i to: četiri hrvatska, dva bosanskohercegovačka te po jedan slovenski i državljanin Velike Britanije. Oni su pokušali prokrijumčariti 34 tablete koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 50 kutija cigareta, 250 grama duhana, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica