Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 25. listopada do 1. studenoga 2021. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 34 kaznena djela, od kojih su 20 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 13 kaznenih djela, sedam na području Novske, pet na području Kutine, po tri na području Petrinje i Sunje, dva na području Gline ijedno na području Dvora. Zabilježeno je 13 krađa (od kojih jedna u pokušaju), šest teških krađa, četiri prijetnje, po dva oštećenja tuđe stvari, nasilja u obitelji i povreda djetetovih prava te po jedna utaja, tjelesna ozljeda, teška tjelesna ozljeda u pokušaju, krivotvorenje isprava i računalna prijevara.
 
JAVNI RED I MIR
 
U navedenom razdoblju zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja. Po jedno narušavanje zabilježeno je na području Siska, Kutine i Petrinje. U dva slučaja prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom i u jednom slučaju vikom i galamom
 
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 40 prometnih nesreća i to 16 na području Siska, devet na području Kutine, šest na području Petrinje, četiri na području Gline, dvije na području Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Novske, Gvozda i Sunje, dok na području Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirano je deset nesreća s ozlijeđenima u kojima su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede i 11 osoba lakše, dok je u 30 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima u 11 slučajeva, nedržanje potrebnog razmaka u pet slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom i nepropisna vožnja unatrag u po četiri slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u dva slučaja itd. U četiri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su troje pronađeni.
 
U šest prometnih nesreća i to u tri na području Gline, u dvije na području Siska i u jednoj na području Kutine vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 29 prometnih nesreća.

GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 16 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo 16 osoba i to: osam hrvatskih, tri bosanskohercegovačka, dva slovenska te po jedan norveški, švedski i kanadski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 65 komada tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 75 kutija cigareta, 400 grama duhana, prehrambene i alkoholne proizvode.
 
 

Stranica