Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 10. do 16. siječnja 2022. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 36 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 14 kaznenih djela, sedam na području Kutine, šest na području Petrinje, četiri na području Gline, dva na području Novske te po jedno na području Sunje, Gvozda i Dvora. Zabilježeno je deset krađa, sedam oštećenja tuđe stvari, po četiri teške krađe i prijetnje, tri utaje, dvije tjelesne ozljede te po jedno nasilja u obitelji, prijevara, teška tjelesna ozljeda, iznuda, računalna prijevara i neizvršavanje sudske odluke. 
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je devet narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno 15 počinitelja. Šest narušavanja zabilježena su na području Siska, dva na području Kutine i jedno na području Novske. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom i naročito drskim i nepristojnim ponašanjem.  
  
PROMET
 
Na prometnicama se dogodila 31 prometna nesreća i to 11 na području Siska, deset na području Kutine, pet na području Novske, tri na području Gvozda te po jedna na području Petrinje i Sunje, dok na području Gline, Dvora i Hrvatske Kostajnice prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirano je osam prometnih nesreća s ozlijeđenima, u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede i sedam osoba lakše, dok je u 23 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: neprilagođena brzina kretanja u 15 slučajeva, nedržanje strane kretanja u pet slučajeva, nepropisna vožnja unatrag u tri slučaja itd. U tri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. U po jednoj prometnoj nesreći na području Siska, Kutine, Novske i Gvozda vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 18 prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 13 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo 25 osoba i to: šest hrvatskih, četiri bosanskohercegovačka, dva slovenska i jedan austrijski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 57 kutija cigareta, 450 grama duhana, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica