Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje 31. listopada do 6. studenog 2022. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 38 kaznenih djela, od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 15 kaznenih djela, 12 na području Kutine, sedam na području Novske, tri na području Petrinje i jedno na području Gline.  
Zabilježeno je devet prijetnji, osam krađa, sedam teških krađa (četiri u pokušaju), tri nasilja u obitelji, po dvije prijevare i oštećenja tuđe stvari te po jedna tjelesna ozljeda, povreda djetetovih prava, ubijanje ili mučenje životinja, nametljivo ponašanje, uvreda, iznuda i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno šest počinitelja. Po dva narušavanja zabilježena su na području Siska i Kutine. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom i vrijeđanjem ili omalovažavanjem moralnih osjećaja građana.   
  
PROMET
 
Dogodile su se 34 prometne nesreće i to 16 na području Siska, deset na području Kutine, po tri na području Novske i Petrinje te po jedna na području Sunje i Gline, dok na području Dvora, Gvozda i Hrvatske Kostajnice prometnih nesreća nije bilo. U sedam prometnih nesreća s ozlijeđenima, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede i devet osoba lakše, dok je u 27 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nedržanje potrebnog razmaka u sedam slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska, neprilagođena brzina i nepropisna vožnja unatrag u po pet slučajeva i dr. U četiri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja i svi su naknadno pronađeni. U pet prometnih nesreća i to u po dvije na području Siska i Petrinje i u jednoj na području Gline vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 17 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo 17 osoba i to: devet bosanskohercegovačkih, po tri hrvatska i slovenska i dva talijanska državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 149 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali liječničku dokumentaciju, 148 kutija cigareta, 1500 grama duhana, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica