Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje 14. do 20. studenog 2022. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 41 kazneno djelo, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji. Na području Novske počinjeno je 11 kaznenih djela, deset na području Siska, sedam na području Gline, četiri na području Hrvatske Kostajnice, po tri na području Kutine i Dvora, dva na području Petrinje i jedno na području Gvozda. Zabilježeno je 16 prijetnji, devet krađa, po tri oštećenja tuđe stvari i računalne prijevare, po dvije povrede djetetovih prava i nasilja u obitelji te po jedna teška krađa, tjelesna ozljeda, teška tjelesna ozljeda u pokušaju, uvreda, nametljivo ponašanje i pronevjera.
  
JAVNI RED I MIR
 
Počinjena su dva narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena dva  počinitelja. Po jedno narušavanje zabilježeno je na području Kutine i Gline. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika i reproduciranjem glasne glazbe.
  
PROMET
 
Dogodile su se 23 prometne nesreće i to 11 na području Siska, sedam na području Kutine, četiri na području Petrinje i jedna na području Sunje, dok na području Novske, Gline, Dvora, Gvozda i Hrvatske Kostajnice prometnih nesreća nije bilo. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenima, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede i jedna lakše, dok je u 21 nesreći nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku i nepropisno kretanje kolnikom u po pet slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u četiri slučaja, nepropisno pretjecanje u dva slučaja i dr. U četiri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je troje naknadno pronađeno, a za jednim se još traga.  
U pet prometnih nesreća i to u po dvije na području Petrinje te u po jednoj na području Siska, Kutine i Sunje vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom proteklog vikenda dogodilo se 11 prometnih nesreća. 
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je šest slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo šest osoba i to: tri hrvatska, dva bosanskohercegovačka i jedan slovenski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 60 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali liječničku dokumentaciju, 29 kutija cigareta, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica