Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje 19. do 26. prosinca 2022. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 35 kaznenih djela, od kojih su 21 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 15 kaznenih djela, devet na području Kutine, pet na području Novske, tri na području Petrinje, dva na području Dvora i jedno na području Gline. Zabilježeno je 15 krađa, po četiri prijetnje i izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, tri oštećenja tuđe stvari, po dvije teške krađe, tjelesne ozljede i računalne prijevare te po jedna prijevara, teška tjelesna ozljeda u pokušaju i povreda dužnosti uzdržavanja.
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena tri počinitelja Po jedno narušavanje zabilježeno je na području Siska, Novske i Hrvatske Kostajnice. U dva slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom te u jednom slučaju vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika.
 
PROMET
 
Dogodilo se 60 prometnih nesreća, od kojih 21 na području Siska, potom 17 na području Kutine, po pet na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice, četiri na području Novske, tri na području Gline, po dvije na području Gvozda i Dvora i jedna na području Sunje. U 12 prometnih nesreća s ozlijeđenima, osam osoba je teže ozlijeđeno i deset osoba lakše, dok je u 48 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u 20 slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom i nepoštivanje prednosti prolaska u po devet slučajeva, nedržanje potrebnog razmaka u osam slučajeva i dr. U četiri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan naknadno pronađen, a za ostalima se još traga. U 12 prometnih nesreća i to u tri na području Siska, po dvije na području Kutine, Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Gline te u jednoj na području Gvozda vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 26 prometnih nesreća.
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je deset slučaja krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo deset osoba i to: pet bosanskohercegovačkih, po dva hrvatska i slovenska i jedan američki državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti deset kutija cigareta, 900 grama duhana, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica