Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 16. do 22. siječnja 2023. godine

KRIMINALITET

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 39 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska zabilježeno je 15 kaznenih djelo, devet na području Kutine, četiri na području Gvozda, po tri na području Petrinje, Novske i Dvora te po jedno na području Hrvatske Kostajnice Gline. Zabilježeno je deset krađa, sedam prijetnji, četiri teške krađe, po tri prijevare, utaje i oštećenja tuđe stvari, dva nasilja u obitelji te po jedno nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, tjelesna ozljeda, računalna prijevara, povreda djetetovih prava, pronevjera i obijesna vožnja u cestovnom prometu.

JAVNI RED I MIR

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja. Dva narušavanja počinjena su na području Kutine i jedno na području Siska. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom i držanjem životinja bez nadzora. 

PROMET

Dogodile su se 24 prometne nesreće, devet na području Kutine, osam na području Siska, tri na području Petrinje, dvije na području Novske te po jedna na području Gline i Gvozda. U šest prometnih nesreća s ozlijeđenima, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede i sedam osoba lakše, dok je u 18 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisno kretanje kolnikom u osam slučajeva, nepropisna vožnja unatrag u šest slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u četiri slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u tri slučaja i dr. U pet prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja i svi su naknadno pronađeni. U četiri prometne nesreće i to u tri na području Siska i u jednoj na području Kutine vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća.

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su četiri slučaja krijumčarenja preko državne granice u kojima su sudjelovale četiri osobe i to: tri bosanskohercegovačka i jedan hrvatski državljanin.
Oni su pokušali prokrijumčariti deset kutija cigareta, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica