Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 20. do 26. veljače 2023. godine
 
KRIMINALITET

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 41 kazneno djelo, od kojih su 19 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska zabilježeno je 14 kaznenih djela, osam na području Kutine, po pet na području Novske i Petrinje, tri na području Gvozda, po dva na području Gline i Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Sunje i Dvora. Zabilježeno je 14 krađa, osam prijetnji, četiri oštećenja tuđe stvari, tri teške krađe, po dvije prijevare i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te po jedna utaja, tjelesna ozljeda, krivotvorenje isprava, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, povreda dužnosti uzdržavanja, utaja poreza i carine, povreda djetetovih prava i omogućavanje trošenja droga.  
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena tri počinitelja. Po jedno narušavanje zabilježeno je na području Siska, Kutine i Sunje. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom i fizičkim sukobom.
 
PROMET

Na prometnicama su se dogodile 34 prometne nesreće, od kojih 11 na području Siska, osam na području Kutine, šest na području Petrinje, pet na području Novske, dvije na području Gline te po jedna na području Gvozda i Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje i Dvora prometnih nesreća nije bilo. U jednoj prometnoj nesreći s poginulima, jedna osoba je smrtno stradala i jedna je zadobila lakše tjelesne ozljede. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenima, dvije osobe su lakše ozlijeđene, dok je u 31 nesreći nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u 11 slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u osam slučajeva, nepropisna vožnja unatrag i nedržanje potrebnog razmaka u po četiri slučaja i dr. U 11 prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je pet naknadno pronađeno, a za ostalima se još traga. U šest nesreća i to u po dvije na području Siska i Kutine te u po jednoj na području Petrinje i Novske vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 17 prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je deset slučajeva krijumčarenja preko državne granice, od strane deset osoba i to: šest bosanskohercegovačkih, tri hrvatska i jedan slovenski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 84 tablete koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali liječničku dokumentaciju, 16 kutija cigareta i alkoholna pića.

Stranica