Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 27. veljače do 5. ožujka 2023. godine
 
KRIMINALITET

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 56 kaznenih djela, od kojih su 33 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska zabilježeno je 21 kazneno djelo, 11 na području Kutine, devet na području Petrinje, šest na području Gvozda, po četiri na području Novske i Gline i jedno na području Sunje. Zabilježeno je 17 krađa, po sedam teških krađa i prijetnji, šest oštećenja tuđe stvari, četiri krivotvorenja isprava, po tri tjelesne ozljede, nasilja u obitelji i nametljivo ponašanje te po jedna prijevara, utaja, teška tjelesna ozljeda u pokušaju, prijevara u gospodarskom poslovanju, nedozvoljena trgovina i povreda djetetovih prava.
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno devet počinitelja. Tri narušavanja zabilježena su na području Siska, dva na području Petrinje i jedno na području Gline. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom i fizičkim sukobom.
 
PROMET

Dogodila se 31 prometna nesreća, po osam na području Siska i Kutine, sedam na području Petrinje, četiri na području Novske, dvije na području Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Gline i Sinje dok na području Gvozda i Dvora prometnih nesreća nije bilo. U tri prometne nesreće s ozlijeđenima, pet osoba je lakše ozlijeđeno, dok je u 28 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u 11 slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom i nepoštivanje prednosti prolaska u po pet slučajeva, nepropisna vožnja unatrag u tri slučaja i dr. U šest prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja i do sada ih je četvero pronađeno. U jednoj prometnoj nesreći i to na području Siska vozač je bio pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su tri slučaja krijumčarenja preko državne granice, od strane tri osobe i to: dva hrvatska i jednog državljanina Velike Britanije. Oni su pokušali prokrijumčariti 300 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali liječničku dokumentaciju.

Stranica