Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 2. do 7. svibnja 2023. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 49 kaznenih djela, od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji.

 JAVNI RED I MIR

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena tri počinitelja. Prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom i na naročito drzak način.
  
PROMET
 
Dogodilo se 46 prometnih nesreća. U 11 prometnih nesreća s ozlijeđenima, jedna osoba je teže ozlijeđena i 14 osoba lakše, dok je u 35 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: neprilagođena brzina u 11 slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u osam  slučajeva, nepropisno uključivanje u promet u pet slučajeva i dr. U devet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja od kojih je pet  naknadno pronađeno, a za ostalima se još traga. U pet prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 16 prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice i to od strane jednog hrvatskog i jednog slovenskog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 27 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju i jedan plinski pištolj.

Stranica