Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 26. lipnja do 2. srpnja 2023. godine

KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 63 kaznena djela, od kojih su 33 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno šest počinitelja.
 
PROMET

Na prometnicama se dogodilo 38 prometnih nesreća, od kojih deset s ozlijeđenima u kojima je pet osoba zadobilo teške tjelesne ozljede i osam osoba lakše, dok je u 28 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisna vožnja unatrag u sedam slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u šest slučajeva, nedržanje strane kretanja u tri slučaja i dr. U sedam prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je troje naknadno pronađeno, a za ostalima se još traga. U četiri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodila 21 prometna nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je šest slučajeva krijumčarenja preko državne granice od strane šest osoba i to po dva hrvatska i slovenska te po jedan austrijski i turski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 19 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu posjedovali liječničku dokumentaciju, 30kutija cigareta, 4750 g duhana.

Stranica