Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 3. do 9. srpnja 2023. godine

KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 67 kaznenih djela, od kojih su 30 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno osam počinitelja.

PROMET

Na prometnicama je zabilježeno 35 prometnih nesreća, od kojih 12 s ozlijeđenima u kojima su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede i 13 osoba lakše, dok je u 23 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u 11 slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska i nedržanje strane kretanja u po šest slučajeva, nepropisno pretjecanje u dva slučaja i dr. U osam prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja od kojih je dvoje naknadno pronađeno, a za ostalima se još traga. U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodila 16 prometnih nesreća.
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 11 slučajeva krijumčarenja preko državne granice od strane 11 osoba i to pet bosanskohercegovačkih, četiri hrvatska te po jedan slovenski i sbijasnki državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 230 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu posjedovali liječničku dokumentaciju, 8500 grama duhana, suhomesnate proizvode i alkoholna pića.

Stranica