Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 10. do 16. srpnja 2023. godine

KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 77 kaznenih djela, od kojih su 30 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno deset počinitelja.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 39 prometnih nesreća, od kojih sedam s ozlijeđenima u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede i šest osoba lakše, dok je u 32 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepoštivanje prednosti prolaska u deset slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u sedam slučajeva, nepropisna vožnja unatrag u četiri slučaja, nepropisno uključivanje u dva slučaja i dr. U osam prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je troje naknadno pronađeno, a za ostalima se još traga. U šest prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodila 15 prometnih nesreća.
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je deset slučajeva krijumčarenja preko državne granice od strane deset osoba i to šest hrvatskih, dva bosanskohercegovačka te po jedan slovenski i njemački državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 22 tablete koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu posjedovali liječničku dokumentaciju, 74 kutije cigareta i alkoholna pića.

Stranica