Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 17. do 23. srpnja 2023. godine

KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 29 kaznenih djela, od kojih su 13 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno 11 počinitelja.

PROMET

Na prometnicama su se dogodile 33 prometne nesreće, od kojih jedna s poginulima u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. U tri prometne nesreće s ozlijeđenima, sedam osoba je lakše ozlijeđeno, dok je u 29 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nedržanje strane kretanja u osam slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u sedam slučajeva, nedržanje potrebnog razmaka u četiri slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u tri slučaja i dr. U tri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja i svi su naknadno pronađeni. U četiri prometne nesreći vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su tri slučaja krijumčarenja preko državne granice od strane tri osoba i to po jednog hrvatskog, bosanskohercegovačkog i nizozemskog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 90 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu posjedovali liječničku dokumentaciju i 67 kutija cigareta.

Vijesti u brojkama | Statistike