Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 24. do 30. srpnja 2023. godine

KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 42 kaznena djela, od kojih su 20 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno devet počinitelja.

PROMET

Na prometnicama su se dogodile 34 prometne nesreće. U 11 prometnih nesreća s ozlijeđenima, sedam osoba je teže ozlijeđeno i osam osoba lakše, dok je u 23 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: neprilagođena brzina u 11 slučajeva, nedržanje strane kretanja u sedam slučajeva, nepropisna vožnja unatrag i nedržanje potrebnog razmaka u po tri slučaja i dr. U četiri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja od kojih je troje naknadno pronađeno, a za jednim se još traga. U šest prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća.

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice od strane jednog hrvatskog i jednog njemačkog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 24 tablete koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu posjedovali liječničku dokumentaciju i 16 kutija cigareta.

Vijesti u brojkama | Statistike