Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 31. srpnja do 6. kolovoza 2023. godine
 
KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 48 kaznenih djela, od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno devet počinitelja.

PROMET

Na prometnicama su se dogodile 33 prometne nesreće, od kojih dvije nesreće s poginulima u kojima su dvije osobe smrtno stradale. U devet prometnih nesreća s ozlijeđenima dvije osobe su teže ozlijeđene, a sedam osoba lakše, dok je u 22 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su nedržanje strane kretanja u 11 slučajeva, zatim neprilagođena brzina u deset slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u tri slučaja, i dr. U dvije  prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja i za njima se još uvijek traga. U šest prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.  

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo 17 prometnih nesreća.

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice u  kojima je zatečen po jedan hrvatski i bosanskohercegovački državljanin. Oni su pokušali krijumčariti 17 kutija cigareta i prehrambene proizvode.

Vijesti u brojkama | Statistike