Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 21. do 27. kolovoza 2023. godine
 
KRIMINALITET 

U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 45 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena dva počinitelja.
 
PROMET

Na prometnicama se dogodila 41 prometna nesreća. U 11 prometnih nesreća s ozlijeđenima, četiri su osobe teže ozlijeđene i sedam osoba lakše, dok je u 30 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepoštivanje prednosti prolaska u devet slučajeva, nedržanje strane kretanja u osam slučajeva, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u šest slučajeva, nepropisno uključivanje u promet u pet slučajeva i dr. U tri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja i svi su naknadno pronađeni. U osam prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.  

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice od strane jednog hrvatskog i jednog bosanskohercegovačkog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 500 grama rezanog duhana i jedan plinski pištolj.

Vijesti u brojkama | Statistike