Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 28. kolovoza do 3. rujna 2023. godine

KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 58 kaznenih djela, od kojih su 27 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

U navedenom razdoblju nisu zabilježeni prekršaji protiv javnog reda i mira.
 
PROMET

Na prometnicama se dogodilo 40 prometnih nesreća. U devet prometnih nesreća s ozlijeđenima, pet je osoba zadobilo teške tjelesne ozljede i devet osoba lakše, dok je u 31 nesreći nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u 12 slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u šest slučajeva, nepropisna vožnja unatrag u pet slučajeva, nepoštivanje prednosti prolaska u četiri slučaja i dr. U šest prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je četvero naknadno pronađeno, a za dvoje se još traga. U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.  

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 14 prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su četiri slučaja krijumčarenja preko državne granice od strane po jednog hrvatskog, bosanskohercegovačkog, nizozemskog i srbijanskog državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 89 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju.

Vijesti u brojkama | Statistike